Winterhalter Специјалист за машини за миење садови.

Prenosi
Contact

ДППУ МАК-ОПРЕМА дооел
ул. Горно Лисиче br.208
1000 Скопје, Македонија
 
телефон: +389 2 24 30 777
Факс:    +389 2 24 30 900
E-пошта: info@makoprema.com.mk

Интернационален успех.
Најдобри технологии на системите за миење садови.

Winterhalter  е специјалист  за комерцијални машини и системи за миење садови. Совршените резултати за чистење се гарантирани од машините за миење на садови, производите  за чистење, уредите за третирање на водата и корпите за садови. Winterhalter производите се карактеризираат со својата иновација, ефикасност , едноставност на користење и резултатите кои што ги даваат со децении во професионалните кујни.

Низ целиот свет,  комплетниот спектар на фирми кои се занимаваат со производство на храна и угостителските објекти се потпираат на името Winterhalter и неговите производи за миење садови.

Winterhalter е основан во 1947 година од страна на  Кarl Winterhalter  во Friedrichshafen, Јужна Германија. Денес Jürgen и Ralph Winterhalter син и внук на основачот ја водат семејната компанија. Со повеќе од 1000 вработени низ целиот свет, оваа компанија управувана од сопствениците  е еден од глобалните играчи во комерцијалната угостителска индустрија.

Седиштето на компанијата се наоѓа во Meckenbeuren Германија во близина на езерото Констанца. Дополнителни фабрики  се отворени во Endingen ( Германија ), Rüthi   ( Швајцарија ). Winterhalter е застапен низ цел свет во повеќе од 70 подружници или партнери.

“ Успехот е секогаш тимска работа “ е мотото на компанијата исковано од страна на основачот Кarl Winterhalter. Ова мото се рефлектира и денес во нашиот управувачки принцип и е активно следено од нашите партнери и вработени.

Vodstvo kompanije
Vlasnici i generalni direktori:
Jürgen and Ralph Winterhalter

Direktor komercijalnih poslova
Dr. Viktor Faller

Direktor marketinga i prodaje:
Peter Huber

Direktor istraživanja i razvoja:
Bernhard Graeff