Naložba v
trajnostnost

Trajnostni razvoj tehnologije pomivanja – z ljubeznijo do okolja

Ker smo odgovorno podjetje podpiramo varčevanje pri virih in trajnostne rešitve pri pomivanju posode. Z inovativno tehnologijo zmanjšujemo porabo vode, energije in pomivalnih sredstev. Tako pomagamo pri varovanju okolja in zmanjšujemo stroške delovanja naših strank.

IRT – inteligentna tehnologija virov

Z našo inteligentno tehnologijo virov (koncept IRT) lahko porabo virov ob najboljših rezultatih pomivanja stalno zmanjšujete. Porabili boste manj energije, vode, pomivalnih sredstev in izpiralnih sredstev, s čimer boste varovali okolje z vsakim pomivalnim ciklom.

Varčevanje z energijo s pomočjo povratnega zajemanja toplote

Pri energetsko varčnih modelih pomivalnih strojev Winterhalter zagotavljajo sistemi za povratno zajemanje toplote velike prihranke pri porabi energije. Funkcija za varčevanje z energijo ogreva hladno dovodno vodo s toplo izhodno vodo. Varčevanje z energijo zagotavlja tudi dodatno povratno zajemanje toplote in toplotne črpalke v določenih serijah pomivalnih strojev.

Trajno zniževanje porabe vode

Pri pomivalnih strojih upošteva Winterhalter vse štiri dejavnike, ki zagotavljajo odlične rezultate pomivanja (temperaturo, čas, pomivalna sredstva, tehniko) in so natančno prilagojeni elementom pomivanja, preprečevanju kontaminacij in individualnim zahtevam. Pomivalni stroji, priprava vode, pomivalna in izpiralna sredstva kot tudi košare za pomivanje so optimalno prilagojeni tako, da zagotavljajo varčevanje z vodo.

Učinkoviti izpiralni in filtrirni sistemi v vseh strojih zagotavljajo nizko porabo vode in optimizirajo izpiralno količino vode.

Minimalna poraba pomivalnih in izpiralnih sredstev

Zaradi natančnih dejavnikov pomivanja (temperatura, čas, pomivalna sredstva, košare), se lahko pomivalna in izpiralna sredstva dozirajo v najmanjših možnih količinah. Tako z vsakim ciklusom pomivanja istočasno skrbimo tudi za varovanje okolja.

Nenehno vlagamo v okolje in v prijazen razvoj naših lastnih pomivalnih in izpiralnih sredstev, zato smo razvili tudi posebna biološka pomivalna sredstva, ki ohranjajo pH odpadno vode nevtralno.

Več informacij/kontakt

Polja z * so obvezna!

Želim prejeti več informacij o
naslednjem tipu stroja:
Naslednja tema: